Om...

Mellan 2004 och 2018 drev jag en blogg som hette Macpro. 2018 hade jag ledsnat på att skriva om Apples produkter och sålde bloggen.

Efter ett par år så kände jag att skrivlusten kom tillbaka, inte för att specifikt starta en Mac-blogg till utan för att ha en blogg som handlar om datorteknik och hur den påverkar oss i vår vardag, både hemma och på jobbet. Anslaget kommer fortfarande vara en aning nördigt och det finns inga garantier för någon form av regelbunden publicering men jag hoppas innehållet faller någon i smaken.

Joacim.net körs på servrar hos Fidonet.io. Logotypen bygger på typsnittet Videophreak som därefter slipats och putsats av Petra Wikström på Kollijox.

Ingen information eller något annat om dig som besökare eller vilken IP-adress du besöker sajten från sparas i några loggfiler på mina servrar.

Joacim.net körs helt på mjukvaror som helt eller delvis baseras på öppen källkod. Haproxy, Apache webbserver, MariaDB och FreeBSD är några av de mjukvaror och operativsystem som nyttjas. Jag tror stenhårt på den öppna webben och att inte låsa in mig i tjänster, funktioner eller mjukvaror som begränsar varken mig som administratör och bloggare eller er som besökare.

Denna sida har inga som helst länkar eller andra kopplingar till Facebook eller någon av Facebooks produkter. Jag nyttjar inte heller molntjänster från Google, Amazon eller Microsoft.

Jag använder sedan slutet på november 2020 en Mac mini M1-dator med Mac OS på skrivbordet och en Dell Latitude E7440 med Fedora Linux som operativsystem.

Vallentuna, november 2020

Joacim Melin