Om…

Mellan 2004 och 2018 drev jag en blogg vid namn Macpro som under några år av en av sveriges största Apple-relaterade webbsajter.

Snart två år senare så känner jag att skrivlusten har kommit tillbaka, inte för att specifikt starta en Mac-blogg till utan för att ha en blogg som handlar om datorteknik och hur den påverkar oss i vår vardag, både hemma och på jobbet. Anslaget kommer fortfarande vara en aning nördigt och det finns inga garantier för någon form av regelbunden publicering men jag hoppas innehållet faller någon i smaken.

Joacim.net körs på servrar hos Fidonet.io. Logotypen bygger på typsnittet Videophreak som därefter slipats och putsats av Petra Wikström på Kollijox.

Jag använder Koko Analytics för att hålla koll på trafiken till sajten, vilket är en mätfunktion som körs på mina servrar där inga data lämnar mina servrar eller på något sätt nyttjar externa tjänster. Vidare loggas ingen information eller något annat om dig som besökare eller vilken IP-adress du besöker sajten från i några loggfiler på mina servrar.

Joacim.net körs helt på mjukvaror som helt eller delvis baseras på öppen källkod. Haproxy, Apache webbserver, MariaDB och FreeBSD är några av de mjukvaror och operativsystem som nyttjas. Jag tror stenhårt på den öppna webben och att inte låsa in mig i tjänster, funktioner eller mjukvaror som begränsar varken mig som administratör och bloggare eller er som besökare.

Denna sida har inga som helst länkar eller andra kopplingar till Facebook eller någon av Facebooks produkter. Jag nyttjar inte heller molntjänster från Google, Amazon eller Microsoft.

Jag använder sedan juni 2020 enbart Linux som operativsystem i mina datorer även på skrivbordet.

Vallentuna, april 2020

Joacim Melin